Albo Bor

KOMARNICI

E-mail Print PDF

Rolo komarnik

Rolokomarnik spada u jedan od najčešće upotrebljivanih zaštita od neželjenih insekata i buba. Monotiran na prozor omogućava istovremeno i pristup cveću na prozoru. Rolo komarnici se na jednostavan način spuštaju i ponovo roloju u kutiju. Kutija i vođice rolo komarnika izrađeni su od aluminijuma i pružaju mogućnost plastifikacije po RAL karti. Mrežica komarnika je sive boje i izrađena je od kvalitetnog i dugotrajnog mikrofiber materijala koji obezbeđuje dobru cirkulaciju vazduha.

Prednosti rolo komarnika

  • - jednostavna ugradnja
  • - jednostavno podizanje i spuštanje
  • - dug rok trajanja
  • - mrežica od staklenih vlakana presvučena PVC materijalom sa UV zašitom
  • - montira se sa spoljašnje strane prozora direktno na štok
  • - ugrađen usporivač koji sprečava naglo namotavanje mreže

 

Fiksni komarnik

Jedan od osnovnih tipova komarnika koji se upotrebljava isključivo za prozore je fiksni komarnik. Ovaj tip komarnika je fiksiran za prozor. Kada se jednom postavi ne može se pomerati ili skidati. Zato se i preporučuje postavljanje u sporednim prostorijama kao što su kupatilo, podrum odnosno u prostorijama gde ne provodimo puno vremena. Najprostiji fiksni komarnici sastoje se od rama i mrežice. Ram komarnika se izradjuje od Alu profila i omogućava širok spektar boja po RAL karti.

Plisse komarnik

Plise komarnici nemaju povratni mehanizam, što ostavlja mogućnost lakog korišćenja i od strane dece, da budu otvoreni u bilo kom položaju. Upravljanje ovim komarnicima može biti horizontalno i vertikalno, a otvaraju se i sa spoljašnje i unutrašnje strane. Mrežica se slaže u paket i otvara se kao harmonika što čini ovaj komarnik praktičnim, jer ne iziskuje dodatni prostor za komarnik prilikom otvaranja i zatvaranja. Mreža je plisirana i napravljena je od kvalitetnog materijala, koji ima visoku propustljivost vazduha i svetlosti. Pri tom se ne oštećuje svakodnevnom upotrebom, otporna je na sve vremenske prilike, UV zrake i koroziju i nije zapaljiva. Ova mrežica je dodatno ojačana nitima velike izdržljivosti, što je čini stabilnijom i otpornijom na jake udare vetra. Mreža je obično sive ili crne boje. Lako se održava i dugog je trajanja. Ram plise komarnika je napravljen od visokokvalitetnog aluminijuma, što povećava njegovu dugotrajnost i čini ga otpornim od krivljenja i korozije. Ram može biti u različitim bojama pa vam se pruža mogućnost da ga uklopite u enterijer ili eksterijer vašeg doma. Kao i plise mrežica, i ram se lako održava i dovoljno ga je oprati vodom. Plise komarnik je odličan izbor za izlaze na balkon ili terasu i zbog toga što ima nizak prag na prolazu, što vam omogućuje siguran korak i bezbedan ulaz i izlaz, bez mogućnosti spoticanja. Ovi komarnici se mogu ugraditi i na prozore na kojima nema dovoljno prostora za rolo komarnike. Postoje dve verzije ovih komarnika: jednostruki i dvostruki plise komarnik. Prvi se zatvara ili na levu ili na desnu stranu, a drugi prema središtu, od leve prema desnoj strani, pri čemu ih na sredini pričvršćuje magnet. Ovi komarnici, pored odličnog materijala od kog su izgrađeni, garantuju dug vek trajanja i pored osnovne zaštite od insekata nude i dodatnu zaštitu od cvetnog praha, koji često izaziva alergije. Takođe, za razliku od hemijskih sredstava protiv insekata, koji škode životnoj sredini, plise komarnici su prijatni za životnu sredinu i ne ugrožavaju je.

Vrata (Američki) komarnik

Ovaj tip komarnika se najčešće montira na ulaznim vratima zbog čestog otvaranja. Tu svoju primenu nalazi vrata komarnik od ALU profila sa šarkama. Komarnici za vrata se postavljaju na šarke na istoj strani na kojoj su i šarke vrata. Oni imaju više sistema zatvaranja. Najčešće su to magneti ili plastična ležišta. Radi lakšeg zatvaranja mogu se opremiti I povratnim mehanizmom sa federom koji vrata drži stalno zatvorenim, odnosno zatvara komarnik odmah po otvaranju.